Berlusconi a început să-şi ispăşească pedeapsa de muncă în folosul comunităţii la un centru de bolnavi de Alzheimer

Șeful guvernului italian Silvio Berlusconi a sosit vineri dimineaţă, 9 mai, la centrul specializat din Cesano Boscone pentru a începe să-şi ispăşească pedeapsa de un an de muncă de interes general îngrijind bolnavii de Alzheimer, relatează AFP.

Maşina sa a fost parcată la intrarea în clădirea San Pietro din interiorul Institutului Familia Sacră. El a trecut rapid, fără să adreseze vreun cuvânt sutelor de jurnalişti prezenţi, ţinuţi la distanţă.

Un sindicalist deghizat în clovn, care a reuşit să intre în pofida importantelor măsuri de securitate, l-a contestat strigând: ‘Berlusconi la închisoare’, ‘visul muncitorilor italieni este de a-l vedea pe Berlusconi la San Vittore’, penitenciarul din Milano.

Fostul premier italian (77 de ani) a fost condamnat la patru ani de închisoare, dintre care pentru trei a beneficiat de o amnistie, în procesul Mediaset pentru fraudă fiscală. El a obţinut acordul justiţiei ca să-şi ispăşească pedeapsa prin muncă în interes general, câte patru ore pe zi consecutiv, o zi pe săptămână. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata