Bill Gates se confruntă cu acuzații de conduită în timpul divorțului

Demisia lui Bill Gates în 2020 din consiliul de administrație al Microsoft a venit după ce consiliul a angajat o firmă de avocatură pentru a investiga o relație romantică pe care a avut-o cu un angajat Microsoft, potrivit noilor rapoarte de pe Wall Street Journal.

Citând „oameni familiarizați cu problema”, Jurnalul a raportat duminică că un inginer Microsoft „a susținut într-o scrisoare că a avut o relație sexuală timp de mai mulți ani, cu domnul Gates”.
„În timpul anchetei, unii membri ai consiliului au decis că nu mai este potrivit ca domnul Gates să rămână director la compania de software pe care a început-o și a condus-o timp de decenii”, a raportat Jurnalul. „Domnul Gates a demisionat înainte de finalizarea anchetei consiliului.”
Angajatul nu a fost numit în articolul Jurnalului. CNN nu a confirmat acuzațiile citate de Jurnal.

„Microsoft a fost îngrijorat în a doua jumătate a anului 2019 că Bill Gates a încercat să inițieze o relație intimă cu un angajat al companiei în anul 2000”, a confirmat duminică seara un purtător de cuvânt al Microsoft pentru CNN Business. „Un comitet al Consiliului de Administrație a examinat îngrijorarea, ajutat de o firmă de avocatură externă, pentru a efectua o investigație aprofundată. Pe parcursul anchetei, Microsoft a oferit un sprijin extins angajatului care a ridicat îngrijorarea”.

Într-o declarație adresată jurnalului, un purtător de cuvânt al lui Gates a spus: „A existat o aventură în urmă cu aproape 20 de ani, care s-a încheiat pe cale amiabilă. Decizia lui Bill de a trece din consiliul de administrație nu a fost în niciun fel legată de această chestiune. De fapt, el și-a exprimat interesul în a petrece mai mult timp pentru filantropia sa, începând cu câțiva ani mai devreme. ”

Purtătorul de cuvânt a indicat, de asemenea, o declarație din martie 2020 referitoare la decizia sa de a demisiona din consiliul de administrație.
Povestea WSJ a fost publicată la scurt timp după un articol separat din New York Times, care a raportat că Gates „și-a dezvoltat o reputație de conduită îndoielnică în medii legate de muncă”.

The Times a raportat, citând „oameni cu cunoștințe directe cu deschideri”, că „cel puțin în câteva ocazii, domnul Gates a urmărit femeile care lucrau pentru el la Microsoft și la Fundația Bill și Melinda Gates”.
The Times nu a citat numele persoanelor implicate.

Purtătorul de cuvânt al lui Gates a declarat pentru Times că „este extrem de dezamăgitor faptul că au fost publicate atâtea neadevăruri despre cauză, circumstanțele și calendarul divorțului lui Bill Gates”.
Purtătorul de cuvânt a spus că „pretenția de maltratare a angajaților este, de asemenea, falsă” și că „zvonurile și speculațiile referitoare la divorțul lui Gates devin din ce în ce mai absurde și este regretabil faptul că persoanele care nu cunosc prea puțin sau deloc situația sunt caracterizate ca „surse”.

CNN nu a confirmat acuzațiile citate de Times. Purtătorii de cuvânt ai Fundației Bill și Melinda Gates nu au răspuns imediat la o cerere de comentariu duminică seara.
La începutul acestei luni, Melinda Gates – soția lui Bill Gates și cofondatorul fundației lor – a cerut divorțul. Într-o declarație prin care își anunța despărțirea, cuplul a spus: „După o mulțime de gânduri și multă muncă asupra relației noastre, am luat decizia de a pune capăt căsătoriei noastre”.

Bill Gates este unul dintre cei mai bogați oameni din lume. Valoarea sa netă a fost de 144 miliarde de dolari începând de astăzi, conform clasamentului Bloomberg Billionaires Index.

Sursa: CNN
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata