„Birdman”, marele câştigător al Premiilor Asociaţiei Producătorilor Americani de Film

Pelicula „Birdman”, a mexicanului Alejandro González Ińárritu, a obținut cea mai importantă distincție la gala celei de-a 26-a ediții a Premiilor Asociației Producătorilor Americani de Film (Producers Guild Awards -PGA), desfășurată sâmbătă seara, la Los Angeles, informează duminică Reuters și DPA.

Această comedie neagră, satiră a show-business-ului american, cu Michael Keaton în rolul unui actor care încearcă să-și recucerească gloria pierdută, a primit premiul Darryl F. Zanuck Award pentru cea mai remarcabilă producție, ceea ce plasează filmul printre marii favoriți ai Oscarurilor.

În ultimii șapte ani, toate lungmetrajele care au câștigat cel mai mare premiu PGA au primit și premiul pentru cel mai bun film acordat de Academia Americană de Film. În 2015, ‘Birdman’ pleacă în cursa Oscarurilor de pe poziția de mare favorit, cu un total de 9 nominalizări, la fel ca și ”The Grand Budapest Hotel’, al regizorului american Wes Anderson .

‘Birdman’ a surclasat, sâmbătă, alte nouă pelicule printre care ‘Boyhood’, în regia lui Richard Linklater, și ‘The Grand Budapest Hotel’, ambele câștigătoare la cea de-a 20-a ediție a Critics Choice Movie Awards.

La categoria ‘Cel mai bun film de desene animate’, producătorii americani de film au premiat ‘The LEGO Movie’, peliculă care nu a fost nominalizată pentru Oscar. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata