Bitcoin atinge nivelul minim de trei luni, în timp ce Elon Musk îi determină pe investitori să iasă

Bitcoin a scăzut luni la un nivel minim de trei luni, în timp ce investitorii au vândut criptomonede după ce șeful Tesla, Elon Musk, a sugerat în weekend că producătorul auto are în vedere sau ar fi vândut deja o parte din deținerile sale bitcoin.

Musk a stimulat piețele criptografice cu entuziasmul său pentru clasa de active, dar în ultima vreme a deranjat comerțul parând să se răcească pe bitcoin în favoarea parodiei sale unice, dogecoinul. Girațiile încep să-i sperie chiar și pe comercianții din oțel.

„Acest lucru a trecut de la FOMO clar (frica de a pierde) la teama de a nu ieși, și vedeți o mulțime de oameni care aruncă”, a spus Chris Weston de la brokeraj Pepperstone din Melbourne, adăugând că se uită la 200- medie mobilă zilnică cu puțin sub 40.000 USD ca următor test cheie pentru bitcoin.

„De ce aș vrea să cumpăr bitcoin chiar acum – chiar dacă sunt optimist – până când lichidarea se termină și vedeți o oarecare consolidare a prețului?”
Bitcoin a scăzut cu mai mult de 9% luni, până la 42.185 dolari, cel mai scăzut din 8 februarie, în timp ce eterul, legat de blocul ethereum, a scăzut și mai mult până la 3.123,94 dolari. Dogecoinul a scăzut cu aproape 7%, la 0,48 dolari, iar toate cele trei se află cu mult sub înregistrările recente.

Miercuri, Musk a spus că Tesla va înceta să ia bitcoin ca plată, din cauza preocupărilor de mediu referitoare la consumul de energie pentru procesarea tranzacțiilor. Apărând acea decizie duminică, el a sugerat că Tesla ar fi putut să-și vândă propriile participații.

Ca răspuns la un cont Twitter verificat numit @CryptoWhale, care spunea: „Bitcoinerii se vor pălmui în trimestrul următor când vor afla că Tesla a renunțat la restul deținerilor lor #Bitcoin.

Nu este clar dacă a confirmat vânzările sau dacă s-a referit doar la faptul că s-a confruntat cu critici.
Musk a spus că Tesla nu își va vinde bitcoinul, dar criptomoneda a scăzut cu aproape un sfert de când Musk a spus că nu va mai accepta plata cu bitcoini pentru Tesla.

Marți, Reuters a raportat că Tesla încearcă să intre pe piața creditelor regenerabile din SUA de miliarde de dolari, sperând să profite din marșul administrației Biden către noi obiective cu emisii zero.

De asemenea, Dogecoin nu și-a revenit pe deplin de când Musk a numit-o drept o „agitație”, deși a crescut prețul săptămâna trecută spunând că lucrează pentru a-i îmbunătăți eficiența.

Pentru o clasă de active care a crescut anul acesta, cu dogecoinul de aproximativ o sută de ori, eterul de peste patru ori și bitcoinul câștigând 45%, unii încep să apeleze la timp pe drumul sălbatic.
„Tranzacțiile noastre de weekend s-au declanșat și ne uităm la câteva lichidări serioase prin intermediul bursei”, a declarat Weston, Pepperstone.

„Închei comerțul cu bitcoin scurt / ethereum lung și trec la margine”, a adăugat el. „Simt că praful trebuie să se așeze cu adevărat aici.”

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata