Bowlingul aspiră să devină sport olimpic la Tokyo, în 2020

21

Federația Internațională de Bowling și organizatorii Jocurilor Olimpice de vară de la Tokyo din 2020 s-au reunit luni în capitala Japoniei pentru a promova includerea acestei discipline în cel mai mare eveniment sportiv internațional, a anunțat presa niponă, citată de agenția spaniolă EFE.

Președintele WTBA (Federația Internațională de Bowling), Kevin Dornberger, și fostul premier al Japoniei și președinte al Comitetului de organizare Tokyo 2020, Yoshiro Mori, au discutat pe marginea acestui subiect, apreciind că „bowlingul este un sport practicat în toată lumea, iar în Japonia are mulți adepți”, considerând că niponii ar avea multe șanse să cucerească o medalie olimpică în cazul în care această disciplină va fi inclusă în programul JO de la Tokyo din anul 2020.

WTBA aspiră să poată trimite 72 de sportivi la Tokyo 2020, care să concureze la categoriile masculin, feminin și mixt.

În decembrie anul trecut, Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a aprobat creșterea actualei limite de 28 de discipline pentru JO de vară, ceea ce deschide calea admiterii de noi sporturi.

În afara bowlingului, alte sporturi precum baseball, softball feminin, karate sau squash aspiră să facă parte din familia olimpică. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata