Bulgaria își dublează oferta inițială pentru atragerea investiției Volkswagen

 Bulgaria și-a dublat oferta pentru Volkswagen, în încercarea de schimba decizia producătorului auto cu privire la amplasarea unei noi fabrici de mașini, relatează BTA.

Astfel, vecinii de la sud și-au dublat oferta de 135 milioane de euro, la 260 milioane. Fostul președinte Rosen Plevneliev, a anunțat că Bulgaria a pregătit o ofertă „minunată”. El a mai vorbit despre posibilitatea de dezvoltare a infrastructurii electrice, dar și despre măsuri în educație care să ajute compania. Reprezentanții guvernamentali nu au făcut comentarii pe marginea acestui subiect, relatează sursa precizată.

Plevnliev și-a exprimat speranța că Volkswagen va amâna decizia finală pentru noiembrie și își va reconsidera planurile pentru amplasarea noii fabrici.

Volkswagen a anunțat, recent, că amână decizia finală pentru construirea unei uzine în Turcia, din cauza conflictului din Siria. Unul dintre acționarii companiei a spus chiar că nu i se pare potrivit ca VW să mai continue această investiție. O decizie va fi luată abia în luna noiembrie. Pe lista posibilelor destinații pentru noua uzină s-au aflat și România și Bulgaria.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata