Caii şi oamenii au expresii faciale foarte asemănătoare

27

Caii și oamenii au expresii faciale foarte asemănătoare, cea ce ar putea fi un indiciu referitor existența unor elemente comune în evoluția acestor specii, susține un studiu publicat miercuri de revista științifică britanică ‘PLOS ONE’, relatează EFE.

Cercetători de la universitățile britanice Essex și Portsmouth și de la universitatea americană Duquesne din Pittsburgh, au elaborat un sistem de catalogare a expresiilor faciale în funcție de mișcările anumitor mușchi și au identificat în acest mod 13 mișcări ale feței la cimpanzei, 16 la câini, 17 la cai și 27 la oameni.

‘Surprinzător a fost bogatul repertoriu de mișcări complexe ale feței la cai și cât de multe dintre acestea se aseamănă cu cele ale oamenilor’, a afirmat Jennifer Wathan, unul dintre coautorii studiului. În pofida diferențelor evidente între structura feței cailor și oamenilor, s-au identificat ‘mișcări de buze și ochi’ foarte asemănătoare, iar ‘acum va trebui să se stabilească legătura dintre aceste mișcări și starea de spirit‘, a mai spus ea.

Aceste descoperiri vor furniza informații utile pentru veterinari și pentru cei care îngrijesc animalele și sunt preocupați de bunăstarea acestora, a subliniat o altă specialistă care a luat parte la realizarea cercetării, Karen McComb. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: pixabay.com


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News