Casa Christie’s, amendată cu 4.200 de euro fiindcă a propus la vânzare fildeş

Casa de licitaţii londoneză Christie’s a fost amendată cu 4.200 de euro fiindcă a propus spre vânzare o piesă din fildeş montată în argint, a anunţat Scotland Yard, preluat miercuri de AFP.

Obiectul de fildeş a fost scos la vânzare în 28 aprilie 2015, cu o sumă estimată între 1.200 şi 1.800 de lire sterline (1.600-2.400 de euro), fără să prezinte documentaţia regulamentară obligatorie în acest tip de licitaţie.

Christie’s a recunoscut că a încălcat Convenţia asupra comerţului internaţional cu specii de faună şi floră sălbatice ameninţate de dispariţie (Cites), a anunţat într-un comunicat poliţia din capitala britanică.

„În acel caz, fildeşul era montat în argint, dar era în realitate un fildeş brut, nemodificat şi care nu ar fi trebuit scos la vânzare fără actele necesare”, a declarat Rowena Roberts, responsabil britanic însărcinat cu protecţia faunei, subliniind că „aceste legi au fost stabilite pentru a proteja elefanţii”.

Citeste si:  Banii pentru tronsonul de autostradă Deva-Orăştie s-ar putea pierde din cauza contestaţiilor la licitaţii

„Christie’s condamnă fără echivoc masacrarea elefanţilor pentru traficul ilegal de fildeş şi nu va vinde nici fildeş modern, nici brut, indiferent din ce epocă ar fi„, a declarat într-un comunicat casa de licitaţii. „Este un incident izolat şi suntem convinşi că răspunsul onorabil era să acceptăm acuzaţiile”, adaugă comunicatul.

Și proprietarul obiectului, în vârstă de 63 de ani, a fost inculpat pentru propunerea spre vânzare a fildeşului.

Circa 30.000 de elefanţi sunt ucişi anual pentru fildeş de braconieri tot mai bine echipaţi. Efectul este dramatic: împreună, morţile naturale şi cele imputate braconierilor depăşesc rata de reproducere a speciei, încheie AFP.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner