Castele impresionante din Spania, locaţii pentru filmările la sezonul 6 al „Game of Thrones”

Producătorii cunoscutului serial de televiziune ‘Game of Thrones’ au selectat pentru episoadele sezonului 6 câteva locații spectaculoase din Spania unde se vor filma scenele respective, anunță variety.com.

Terenurile neroditoare din Navarra cu aspect semideșertic și formațiuni de rocă scăldate de razele solare, castelele Santa Florentina, Zafra și impresionantul Alcazaba din Almeria se alătură astfel celorlalte locații alese anterior, din Girona și Peniscola, de producătorii serialului.

Castelul Santa Florentina este un stabiliment ospitalier și locuibil, construit în secolul XI, la Mediterana, în apropiere de Barcelona. În schimb castelul Zafra din zona muntoasă Caldereros, în nord-estul provinciei Guadalajara, centrul Spaniei, arată ca o fortăreață de nepătruns din orice punct cardinal ar fi privit de vizitatori, fiind construit din rocă naturală. Castelul, așa cum se păstrează astăzi, a fost construit în secolul al XIII-lea.

Castelul Alcazaba din Almeria, în sudul Spaniei, este de departe cea mai impresionantă locație de filmare pe care o vor folosi producătorii de la HBO pentru scenele sezonului 6 al ‘Game of Throns’. Un oraș cetate, construit în secolul al XX-lea, care este mai degrabă complex fortificat, semnificația cuvântului ‘alcazaba’ din termenul arab ‘al-qasbah’ fiind de ziduri fortificate în jurul orașului. În 1995 Almeria a obținut titlul de ‘medina’ (oraș) al califatului de Cordoba. ‘Conan the Barbarian’, ‘Indiana Jones and the Last Crusade’ și ‘Never Say Never Again’ au fost filmate în această locație frumoasă.

Filmările pentru sezonul 6 al ‘Game of Thrones’ vor începe la sfârșitul lunii iulie la Belfast.

‘Game of Thrones’, difuzat de postul HBO, a încheiat al cincilea său sezon cu o audiență record de 8,1 milioane de telespectatori, generând o uriașă dezbatere pe rețelele de socializare după moartea lui Jon Snow, unul din personajele principale. Tema a generat pe Twitter sute de mii de comentarii. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata