Cât te costă să petreci Revelionul pe plajă?

87

Revelionul bate deja la ușă, iar mulți români și-au plănuit deja concediile. În timp ce unii de abia așteaptă să ajungă pe pârtie și să se încălzească în fața șemineului, cu un pahar de vin fiert în mână, alții nu știu cum să facă să fugă cât mai departe de iarnă și frig și să lenevească pe o plajă, la soare.

Traian Bădulescu, consultant în turism și purtătorul de cuvânt al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), a declarat anterior  că Zanzibarul a fost ”vedeta destinațiilor exotice” în ultimul an.

De asemenea, pentru petrecerea de Revelion există cereri pentru Maroc și Tunisia, iar lista poate continua cu Kenya, Republica Capului Verde, Maldive, Sri Lanka, Republica Dominicană, Caraibe, Mexic, Costa Rica, Peru, Chile și Thailanda.

 

Cât costă un Revelion pe plajă

 

Pentru intervalul 30 decembrie – 2 ianuarie, pentru doi adulți.

În Zanzibar, la un hotel de patru stele, costul unei camere, cu mic-dejun inclus, este de 1.313 lei, la unul de trei stele este 855 de lei, iar la două stele 470 de lei.

În Maroc (Medina) costul unei camere la un hotel de patru stele este de 1.063 de lei, cu mic dejun inclus, la unul de trei stele ajunge la 987 de lei, iar la două stele 452 de lei.

În Tunisia, puteți sta la un hotel de patru stele cu 1.299 de lei, la unul de trei stele cu 627 de lei, iar la două stele cu numai 279 de lei.

În Kenya puteți sta la un hotel de cinci stele, în Amboseli, cu toate mesele incluse, pentru 2.747 de lei. Costul unei camere la un hotel de patru stele în Kilimani, Nairobi, este de 1.130 de lei, iar la un hotel de trei stele ajunge la 852 de lei.

În schimb, prețurile explodează în această perioadă în Maldive. O căsuță pe plajă, cu dormitor și baie, în cadrul unui complex de patru stele, costă 5.499 de lei, pe când o cameră într-un complex de trei stele, situat tot pe plajă, costă 2.873 de lei.

În Republica Dominicană, în Juan Dolio, un apartament cu două camere, pe malul mării, într-un complex de patru stele, costă 10.636 de lei, pe când o cameră într-un complex de trei stele, la 50 de metri de plajă, costă doar 388 de lei.

În Mexic, Cancun, o cameră într-un complex de patru stele, situat pe malul mării, costă 2.092 de lei, pe când o cameră la un hotel de trei stele ar costa 1.114 lei.

În Costa Rica, o cameră la un hotel de patru stele costă 1.337 de lei, iar la unul de două stele 821 de lei.

În Thailanda, în Patong Beach, o cameră într-un complex de cinci stele costă 1.410 lei, la patru stele 1.192 de lei, iar la trei stele doar 388 de lei.