Cazul Oscar Pistorius – Casa crimei, vândută mai ieftin decât se spera

Campionul paralimpic sud-african Oscar Pistorius a vândut mai ieftin decât se aștepta vila sa din Pretoria în care a ucis-o pe prietena sa Reeva Steenkamp în februarie 2013, a anunțat vineri agentul imobiliar însărcinat cu această tranzacție.

Atletul și-a vândut locuința pentru 4,5 milioane de ranzi (315.000 euro) consultantului minier Louwtjie Louwrens, a declarat pentru AFP agentul Ansie Louw, confirmând informațiile din presă.

Agentul imobiliar — soția antrenorului lui Pistorius, Ampie Louw — anunțase în luna martie că speră să vândă casa pentru cel puțin 5 milioane de ranzi, sumă la care Oscar Pistorius însuși o evaluase într-o declarație de avere făcută anul trecut. „Așa stau lucrurile și nu vreau să fac alte comentarii”, a declarat Ansie Louw.

Vila, situată într-un cartier de lux din Pretoria, se află într-o „zonă sigură”, a precizat cumpărătorul, chestionat de cotidianul The Times.

„Casa a rămas goală timp de an și există anumite daune provocate de apă, ce trebuie mai întâi reparate”, a adăugat el, precizând că s-ar putea instala în locuință peste doi ani, când soția sa va ieși la pensie.

Suma de 4,5 milioane ranzi pare să reprezinte o afacere bună pentru Louwtjie Louwrens, casele din zona respectivă fiind estimate la sume mult mai mari. Oscar Pistorius n-a reușit, însă, să-și vândă proprietatea pentru 6,5 milioane ranzi, atunci când a scos-o pentru prima oară pe piață, în 2011.

Sportivul a pus din nou în vânzare vila sa la finele lunii martie, pentru a putea strânge fondurile necesare acoperi cheltuielile judiciare ale interminabilului său proces, ale cărui audieri au debutat în urmă cu cinci luni, iar pledoariile finale ale acuzații și apărării sunt așteptate săptămâna viitoare.

Oscar Pistorius a pledat nevinovat la acuzația de crimă, afirmând că a împușcat-o pe Reeva Steenkamp după ce a confundat-o cu un hoț ascuns în toaleta locuinței sale. Parchetul sud-african îl contrazice, însă, afirmând să acesta și-a omorât prietena în urma unei dispute. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata