Cea de a 8-a cerere de punere în libertate a asasinului lui John Lennon a fost refuzată

Cea de a 8-a cere de punere în libertate a lui Mark David Chapman, asasinul fostului membru al formației The Beatles John Lennon, a fost refuzată, au anunțat vineri autoritățile penitenciare din statul New York, relatează AFP.

„Cererea este respinsă. După examinarea ei, comisia a determinat că dacă veți fi eliberat acum există o probabilitate rezonabilă că nu veți trăi în libertate fără a încălca din nou legea, iar eliberarea dvs. ar fi incompatibilă cu bunăstarea societății”, a explicat comisia de revizuire a pedepselor.

Mark David Chapman, în vârstă de 59 de ani, a fost audiat prin videoconferință miercuri din celula sa din penitenciarul de înaltă securitate de la Wende, statul New York.

Chapman l-a ucis pe John Lennon în apropierea locuinței sale din New York la 8 decembrie 1980. El a tras de cinci ori asupra cântărețului, atunci când acesta se întorcea acasă împreună cu soția sa, Yoko Ono, în jurul orei 22.50. Lennon a fost declarat mort la spital la ora 23.15.

Yoko Ono s-a opus cu vehemență eliberării lui Chapman, care a fost condamnat în 1981 la o pedeapsă care se poate prelungi de la 20 de ani de detenție până la închisoare pe viață.

El a început să depună o cerere de punere în libertate o dată la doi ani din decembrie 2000, când s-au împlinit 20 de ani de la condamnare. Mark David Chapman va putea trimite o nouă cerere de eliberare în august 2016, conform autorităților penitenciare. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata