Cea mai abruptă stradă din lume

Localizată în Dunedin, Noua Zeelandă, Baldwin Street este cea mai abruptă stradă din lume. Având peste 350 de metri în lungime, strada se înalță cu 1 metru, la fiecare 2,86 metri parcurși pe o lungime totală de 69,2 metri, și a fost înscrisă în Cartea Recordurilor.

Strada are un unghi maxim de 19 grade și sunt 34 de case construite de-a lungul său. Trotuarul pentru pietoni este înlocuit cu scări, iar șoseaua este betonată, deoarece asfaltul s-ar scurge într-o zi caldă, dar și pentru a asigura o aderență mai bună în zilele ploioase, potrivit www.dunedin.nz.com.

Pe cea mai abruptă stradă din lume sunt organizate o serie de evenimente sportive. Unul este cursa Jaffa, desfășurată în cadrul Cadbury Chocolate Carnaval, unde zeci de mii de bomboane portocalii sunt rostogolite pe stradă. La capătul străzii sunt amenajate niște canale, care preiau bomboanele și se hotărăște, astfel, cine este câștigătorul cursei.

Baldwin Street Gutbuster este o cursă de coborât și urcat strada, la care participă peste 1 000 de persoane, atât localnici, dar și din alte zone ale lumii. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata