Cea mai înaltă structură construită cu cărămizi din material plastic Lego

Aşa cum a fost construit Turnul Babel, să ajungă cât mai sus, recordul mondial pentru cea mai înaltă structură construită vreodată cu cărămizi din plastic cu interblocare a avut nevoie de câţiva ani să crească treptat.

Cea mai înaltă structură din cărămizi din material plastic Lego a fost construită la Red Clay Consolidated School District, în statul american Delaware, în august 2013. Structura Red Clay, cu o înălţime de 34,43 m, s-a ridicat prin contribuţia unui district şcolar de 16.000 de elevi, la asamblare fiind necesare peste 420.000 de cărămizi Lego. Părţi mai mici au fost construite în cele 32 de şcoli din district. Cărămizile au fost donate de localnici şi de organizaţii şi au cântărit peste o tonă.

Vechiul record a fost depăşit cu aproximativ doi metri, potrivit www.guinnessworldrecords.com. După stabilirea recordului, turnul a fost dezasamblat, iar cărămizile Lego au fost distribuite şcolilor din circumscripţie.

De la primul record de acest fel, stabilit în 1998, au fost asamblate versiuni tot mai înalte, construite de către persoane, grupuri şi chiar de compania Lego, încercări reuşite înregistrându-se în nouă ţări. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: guinnessworldrecords.es

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata