Cea mai lungă insectă din lume

Cea mai lungă insectă din lume este un exemplar din ordinul Phasmatodea, o aşa-numită insectă băţ, care măsoară peste de 60 de centimetri şi a fost descoperit în sudul Chinei în urmă cu doi ani, transmite AFP, citând un anunţ al Muzeului Insectelor din China de Vest.

Cu lungimea exactă de 62,4 centimetri, această insectă descoperită în provincia Guangxi (sud) depăşeşte precedentul record în domeniu, deţinut tot de o insectă băţ. Aceasta fusese descoperită în Malaysia, în 2008, are 56,7 centimetri şi este expusă la Muzeul de Istorie Naturală din Londra.

Insecta deţinătoare a noului record a fost capturată de entomologul Zhao Li, după ce a primit o serie de informaţii de la câţiva săteni despre existenţa unor insecte gigantice, foarte lungi şi cu o grosime comparabilă cu aceea a unui deget de om. Căutările lui Zhao Li au durat 6 ani.

„Căutam insecte pe un munte cu altitudine de 1200 de metri, la Liuzhou, în provincia Guangxi, în noaptea de 16 august 2014, când am văzut o umbră care semăna cu o nuia. Când m-am apropiat, am constat că şi picioarele acestei insecte gigantice erau la fel de lungi ca ea”, a povestit Zhao Li.

Citeste si:  Afganistan: Pentagonul prevede aproape 80 miliarde de dolari, în pofida încheierii războiului până la sfârşitul lui 2014

Insecta a primit numele de Phryganistria chinensis Zhao în onoarea celui care a descoperit-o.

Până în prezent, au fost descoperite peste 3.000 de varietăţi de insecte din ordinul Phasmatodea. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: AFP

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner