Cea mai lungă mustaţă din lume

Potrivit Guinness World Records 2012, recordul pentru cea mai lungă mustață din lume aparține indianului Ram Singh Chauhan. Mustața indianului Ram Singh Chauhan are o lungime de 4,29 metri, aceasta fiind măsurată în cadrul show-ului TV italian „Lo Show dei Record”, la 4 martie 2010.

Ram Singh Chauhan, în vârstă de 60 de ani, nu și-a tuns mustața timp de peste 40 de ani, petrecându-și zilnic câte două ore pentru a o pieptăna. Din 2012, de când recordul a fost omologat de Cartea Recordurilor, indianul în continuare nu își tunde mustața, cu toate că ritmul de creștere a încetinit drastic.

Indianul, citat de dailymail.co.uk, spunea, la 29 octombrie 2013, că a „a crește o mustață este ca și cum ai crește un copil — chiar trebuie să ai multă grijă de ea”. „Mustața este un simbol al mândriei și respectului. În India antică, o mustață însemna totul”, a adăugat Ram Singh Chauhan.

Ram Singh Chauhan a mai precizat că o mustață așa de lungă are nevoie de un ritual de îngrijire foarte atent, astfel încât în fiecare dimineață, la trezire, primul lucru pe care îl face este să își maseze mustața cu ulei de măsline, de cocos și de migdale.

Indianul Ram Singh Chauhan a mai precizat că atunci când și-a lăsat mustața să crească nu a avut intenția de a atinge vreun record și că mustațele reprezintă de secole elemente ale culturii clanului Rajputs și ale statului Rajasthani, din care face parte.

Cu toate acestea, mustața i-a adus indianului și multe avantaje, bărbatul intrând în Cartea Recordurilor și jucând chiar într-un film din seria James Bond. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: guinnessworldrecords.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata