Cea mai lungă sculptură de lemn dintr-un singur trunchi de copac din lume

37

Cea mai lungă sculptură de lemn din lume dintr-un singur trunchi de copac, potrivit Guinness World Records 2013, aparține artistului chinez Zheng Chunhui.

Lucrarea impresionantă are o lungime de 12,286 metri, o înălțime de 3,075 metri, o lățime de 2,401 metri și a fost realizată dintr-un singur trunchi de copac.

Capodopera a fost lansată de către celebrul sculptor chinez, Zheng Chunhui, la 14 noiembrie 2013, în Putian — Fujian, din China.

Pentru a finaliza sculptura de 12,286 metri lungime, artistului chinez și celor 20 de oameni cu care a lucrat le-au trebuit patru ani. Opera de artă surprinde prin multitudinea de detalii formată din 550 de persoane, sculptate individual, dar și clădiri, copaci, nori, râuri, bărci și poduri.

Sculptura este inspirată dintr-o cunoscută pictură veche pe pergament, „Pe malul râului în timpul Festivalului Quing Ming”, realizată de pictorul chinez Zhang Zeduan în urmă cu 1.000 de ani. Pictura reprezintă viața celor bogați și a celor săraci în timpul Festivalului Quing Ming. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: usa.chinadaily.com.cn


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News