Cea mai mare adunare de oameni îmbrăcaţi în spiriduşi

10

1.263 de oameni au reuşit, la 17 martie 2012, să stabilească un nou record mondial, devenind cea mai mare adunare de oameni costumaţi în faimoşii spiriduşi irlandezi (leprechauns), potrivit www.guinnessworldrecords.com.

Recordul a fost stabilit în oraşul Bandon din Irlanda, în aceeaşi zi în care irlandezii din lumea întreagă îl sărbătoresc pe ocrotitorul lor, Sf. Patrick. ”Leprechauns” sunt un simbol al acestei sărbători, alături de trifoiul cu patru foi şi panglicile verzi.

Mitologia irlandeză este plină de zâne, spiriduşi şi alte făpturi magice, care ajută oamenii şi le aduc noroc. Dintre acestea, cei mai puşi pe şotii sunt spiriduşi, care sunt îmbrăcaţi în costume de culoare verde (culoarea Irlandei, supranumită şi Insula de Smarald) şi poartă un joben verde pe cap. De asemenea, în buzunarul sacoului se găseşte un trifoi cu patru foi, aducător de noroc.

Potrivit legendelor, spiriduşii, dacă sunt prinşi, trebuie să dezvăluie locul unde este îngropată comoara. Astfel, pe de o parte, spiriduşii devin şi un motiv al norocului, deşi nu le place să-şi dezvăluie secretele, încercând mai degrabă să păcălească. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: irishexaminer.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata