Cea mai valoroasă limbă

Cea mai valoroasă limbă îi aparține britanicului Gennaro Pelliccia, degustător profesionist de cafea, care și-a asigurat acest organ pentru suma de 10 milioane de lire sterline.

Limba lui Gennaro Pelliccia a fost asigurată la data de 9 martie 2009, la firma londoneză Lloyds. În acel moment, el ocupa funcția de degustător-șef pentru un lanț internațional de cafenele, care vindea anual peste 108 milioane de cești pline cu cafea. Gennaro avea deja 18 ani de experiență în meserie.

Conform ediției din 2015 a Guinness Book, în prezent el este capabil să distingă gustul a câtorva mii de varietăți de cafea. Gennaro Pelliccia a explicat că, pentru un degustător profesionist de cafea, papilele gustative sunt la fel de importante pe cât sunt corzile vocale pentru un cântăreț sau picioarele pentru un fotomodel.

Primul record asemănător fusese stabilit, în 1993, de Egon Ronay, care își asigurase cerul gurii contra sumei de 250.000 de lire sterline. Cu numai un an înainte de recordul stabilit de Gennaro Pelliccia, un degustător de vinuri din Bordeaux pe nume Ilja Gort își asigurase nasul pentru 3.9 milioane de lire sterline. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: twitter.com/Gennaro Pelliccia

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata