Cea mai vârstnică persoană din Europa, o călugăriță franceză în vârstă de 116 ani, supraviețuiește infectării cu Covid19

Cea mai în vârstă persoană din Europa a supraviețuit Covid-19 după ce a avut rezultate pozitive cu doar câteva săptămâni înainte de a împlini 117 ani.

Sora André, o călugăriță care s-a născut în 1904, a avut rezultate pozitive pentru virus pe 16 ianuarie, potrivit lui David Tavella, director de comunicare de la casa de bătrâni Sainte Catherine Labouré din Toulon, sudul Franței, unde locuiește sora.
André, care s-a născut Lucille Randon, nu a prezentat simptome, a declarat Tavella la CNN.

„Nu știam că o am”, a spus André într-un interviu la afiliatul CNN BFMTV. „Nu, nu mi-a fost frică pentru că nu mi-a fost frică de moarte”.
André se pregătește să împlinească 117 ani. Deși vizitatorii nu au voie la casă, ea va primi mesaje video de la familia ei și de la primarul local și va participa la o masă prin video, a spus Tavella.
„Facem tot ce putem pentru a o face fericită”, a spus el.

André a lucrat ca și guvernantă și ca profesor, învățându-i pe copii să fie „foarte politicoși”, a declarat ea pentru postul de televiziune francez CNEWS. A devenit călugăriță în 1944 și s-a mutat la casa de bătrâni din Toulon în 2009, a spus Tavella pentru CNN.

Ea a trăit două războaie mondiale, precum și pandemia de gripă spaniolă din 1918 – a spus CNEWS că nu a prins virusul mortal – și rămâne filosofică despre coronavirus.
„Va veni și va pleca”, a declarat ea pentru BFMTV. „Nu știu.”

André este cea de-a doua cea mai în vârstă persoană în viață astăzi, după Kane Tanaka, o japoneză care s-a născut pe 2 ianuarie 1903, potrivit Gerontology Research Group (GRG).

André a devenit cea mai în vârstă persoană din Franța în octombrie 2017, după moartea lui Honorine Rondello, și este a doua cea mai în vârstă persoană din Franța, după Jeanne Calment, care a trăit până la 122 de ani.

Sursa: CNN
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata