Cehia renunţă la vânzarea operatorului aerian CSA

18

Guvernul ceh a renuntat deocamdata la aeriana vânzarea operatorului aerian Ceske Aerolinie AS (CSA) deoarece singura oferta primita a fost considerata inacceptabila, transmite AP.

Eduard Janota, ministrul ceh al Finantelor, a declarat luni (26-X-2009) ca incheierea unei tranzactii cu UNIMEX este inacceptabila din cauza pretului scazut si a conditiilor tehnice ale unui eventual acord.
În martie, Ministerul de Finante din Cehia a primit 4 oferte pentru o participatie majoritara in CSA, inclusiv de la Aeroflot, Unimex-Travel Service precum si de la Air France-KLM. Ministerul anuntase atunci ca singurul criteriu pentru realizarea tranzactiei il reprezinta pretul.

În august Air France-KLM, cel mai mare operator aerian din Europa, a anuntat ca renunta la intentia de a achizitiona compania aeriana CSA, din cauza deteriorarii mediului economic global.
Consortiul ceh Unimex-Travel Service a ramas singurul ofertant pentru CSA, fiind dispus sa plateasca un miliard de coroane (40 milioane de euro) pentru a deveni actionarul majoritar al operatorului aerian, mult sub valoarea ceruta de guvernul ceh. Executivul estima in martie ca va obtine intre trei miliarde de coroane (165 milioane de dolari) si 5 miliarde de coroane pentru 91,5% din Ceske Aerolinie AS.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata