Cei 33 de mineri din Chile blocaţi în subteran de 17 zile sunt încă în viaţă

Preşedintele chilian Sebastian Pinera a anunţat duminică (22 august 2010) că cei 33 de mineri blocaţi în subteran de 17 zile într-o mină din nordul Chile sunt ‘în viaţă’, relatează AFP, AP şi Reuters.

Preşedintele Pinera, care s-a deplasat la mina de la San Jose, localitate aflată la 800 km nord de Santiago, a arătat o bucată de hârtie trimisă cu o sondă direcţională, care indică faptul că ‘minerii sunt în viaţă’, a spus preşedintele la televiziunea chiliană. ‘Toţi cei 33 din refugiu suntem bine’, indică mesajul transportat de sondă. ‘Asta provine din măruntaiele pământului. Este mesajul minerilor noştri care ne anunţă că sunt în viaţă, că sunt uniţi’, a declarat Pinera.

De la 5 august nu se stabilise niciun contact cu minerii, despre a căror soartă nu se ştia nimic. Duminică dimineaţă, unul dintre dispozitivele de foraj a ajuns la circa 20 de metri de un refugiu subteran, la circa 700 de metri sub pământ, unde cei 33 de mineri se puteau adăposti după alunecarea de teren de la 5 august. Autorităţile vor încerca să introducă şi o cameră de luat vederi în adăpostul subteran, a declarat ministrul minelor, Laurence Golborne.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata