Cel mai mare crocodil aflat în captivitate

Cel mai mare crocodil aflat în captivitate măsoară 5,48 m și cântărește peste o tonă. Este cazat la grădina zoologică din Marineland Melanesia, Green Island, Australia.

Numele crocodilului de apă sărată (Crocodylus porosus), care a stabilit acest record, este Cassius, în vârstă de aproximativ 100 ani. A fost capturat la 3.200 km distanță față de actuala grădină zoologică, în 1984.

Motivul ”izolării” sale a fost acela că animalul devenise un pericol pentru ambarcațiunile din zona fluviului Finniss. A fost adus la Green Island de către cel care l-a prins, vânătorul de crocodili George Craig. La acel moment, Cassius măsura ”doar” 5,28 m.

Cassius, numit astfel după celebrul boxer Cassius Clay, a fost inclus în Guinness World Records în ianuarie 2011, conform guinnessworldrecords.com.

Între timp, a pierdut recordul în favoarea lui Lolong, un crocodil de 6.17 m, aflat în captivitate în Filipine. Acesta a murit însă la 10 februarie 2013, moment în care titlul de cel mai mare crocodil aflat în captivitate i-a revenit lui Cassius. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata