Cel mai mare festival de heavy metal din lume a început la Wacken

29

Wacken Open Air (W.O.A), cel mai mare festival de heavy metal din lume, a început joi, 30 iulie, în Germania, sub o ploaie torențială, propunând celor 75.000 de spectatori trei zile de concerte oferite de peste o sută de formații, relatează EFE.

Biletele pentru ediția din acest an, cea de-a 25-a, s-au pus în vânzare la numai câteva ore după încheierea festivalului din 2014, când se cunoșteau doar o mică parte din participanți. Cu toate acestea, biletele s-au epuizat în numai 12 ore.

Abundentele căderi de apă, de 30 de litri pe metrul pătrat, înregistrate în cursul dimineții în mica localitate Wacken (din nordul Germaniei), s-au adăugat celor similare din zilele precedente, transformând într-o imensă baie de noroi terenul pe care are loc festivalul și care servește de pășune pentru vite în restul anului.

În acest condiții, au apărut mari dificultăți în instalarea celor 5.000 de corturi în care va dormi o parte din public. A fost perturbat și accesul în zonă cu mașini particulare, poliția locală lansând un apel în favoarea folosirii transportului în comun.

Nimic nu i-a descurajat însă pe amatorii de heavy metal, pentru care a devenit o tradiție obligatorie participarea la W.O.A. Anul acesta, șapte scene vor găzdui o mare varietate de subgenuri ale acestui tip de muzică, fanii putând să asculte atât atât grupuri mitice din anii 1980, cât și unele dintre marile speranțe actuale din domeniu.

Evenimentul artistic a debutat, ca de obicei, cu un concert al formației pompierilor voluntari din Wacken, localitate cu numai 2.000 de locuitori, ale cărei străzi se umplu în perioada festivalului cu zeci de mii de tineri veniți din întreaga Europă.

O noutate absolută în 2015 va fi participarea trupei de muzică a armatei germane, care va interveni în cadrul concertului dat de grupul U.D.O.

Afișul manifestării cuprinde nume ca Judas Priest, Sabaton, Inflames, Dream Theatre, Running Wild, Savatage și Rob Zombie, precum și Sepultura, Black Label Society, Queensryche, Annihilator, Stratovarious, Within Tempation, Biohazard și Cannibal Corpse. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata