Cel mai mare ou din lume

15

Cel mai mare ou din lume, omologat de Guinness Book, cântăreşte 2,589 kilograme şi a fost ouat de un struţ, de la o fermă din Suedia, la data de 17 mai 2008.

Potrivit site-ului www.guinnessworldrecords.com, ferma la care a fost înregistrat recordul mondial aparţine soţilor Kerstin şi Gunnar Sahlin, din localitatea suedeză Borlange.

Struţul este o pasăre care trăieşte, de obicei, în Africa, aparţinând de grupa păsărilor alergătoare, fiind cea mai mare pasăre care trăieşte în prezent pe pământ. Și în Australia există struţi, dar aceştia sunt de fapt păsări care au scăpat de la ferme şi care, ulterior, s-au sălbăticit. Masculul atinge înălţimea de 210 până la 275 cm, având o greutate de 100-130 kg, putând atinge 150 kg. Femelele sunt mai mici având înălţimea de 175 — 190 cm şi greutatea de 90 — 110 kg.

Ouăle struţilor africani sunt cele mai mari din lume, având o lungime de 15 cm şi o greutate de aproximativ 1,8 kilograme. Potrivit site-ului www.toateanimalele.ro, în trecut, cel mai mare ou aparţinea păsării elefant (specie dispărută, din Madagascar) dimensiunile acestuia fiind de 76 cm şi capacitatea de 9 litri. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: facebook.com/ GuinnessWorldRecords 

 


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News