Cel mai mare păianjen din lume

31

Potrivit guinnessworldrecords.com, cel mai mare păianjen din lume este păianjenul Goliat (Theraphosa blondi), denumit și „mâncătorul de păsări”.

Păianjenul este un mascul descoperit, în Venezuela, de membrii unei expediții, în aprilie 1965, fiind găsit, ulterior, și în pădurile tropicale din Guyana și Guyana franceză. Arahnida, de mărimea unui cățeluș, avea o deschidere a picioarelor de 28 cm lungime și cântărea 50 de grame.

Un alt păianjen aparținând aceleiași specii avea aceeași deschidere a picioarelor, de 28 de cm, și cântărea 170 de grame.

Păianjenul Goliat este supranumit și „mâncătorul de păsări”, deși nu se hrănește în principal cu păsări, ci cu râme. Ocazional, mănâncă și insecte, broaște și ouă de păsări.

Deși este veninos și mușcătura sa este extrem de dureroasă, veninul său nu este mortal pentru om. De asemenea, prin frecarea picioarelor de abdomen, arahnida eliberează în aer un nor de perișori fini care, dacă ajung în ochi, provoacă iritații, dureri și mâncărimi, care persistă zile în șir.  (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News