Cel mai mare tricou din lume

Recordul pentru cel mai mare tricou din lume a fost stabilit în Brazilia, pentru a creşte gradul de conştientizare a cancerului de sân, potrivit site-ului oficial Guinness World Records, www.guinnessworldrecords.com.

Recordul aparţine unei organizaţii braziliene numită „Equilíbrios Camisetas Promocionais”, care a realizat un tricou lung de 93,2 metri şi lat de 62,73 metri, ce cântăreşte nu mai puţin de 4.500 kg, potrivit site-ului cartearecordurilor.ro/. Tricoul uriaş a fost prezentat pe un câmp din Navegantes, Santa Catarina, în partea de sud-est a ţării.

Recordul a fost certificat de către Guinness World Records pe 11 octombrie 2014.

Grupurile şi organizaţiile de profil din întreaga lume au făcut un efort uriaş pentru a strânge fonduri până în luna octombrie, luna oficială de conştientizare a cancerului de sân — „Breast Cancer Awareness”.

„Equilíbrios Camisetas Promocionais” a făcut cel mai mare tricou din lume în parteneriat cu „Female Network Against Cancer” (Organizaţia femeilor care luptă împotriva cancerului de sân), astfel că s-a putut folosi 50% bumbac şi 50% material din sticle de PET reciclabile. Pentru crearea tricoului, a fost nevoie de o echipă de 64 de oameni, care au muncit în jur de 11.000 de ore, precum şi de 73 de oameni care au transportat tricoul. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata