Cel mai piratat program TV

14

Cel mai piratat program TV este, potrivit Guiness World Records 2013, „Game of Thrones” („Urzeala tronurilor”).

Recordul omologat în 2013 a fost menținut de serialul „Game of Thrones” și în 2014.

În 2013, serialul ocupa primul loc în topul TorrentFreak a celor mai piratate show-uri TV, cu 5,9 milioane de download-uri pe episod. Recordul din 2013 este răsturnat de o nouă performanță în 2014, în total, în acest an, înregistrându-se peste 8 milioane de descărcări prin BitTorrent, menționează site-ul torrentfreak.com.

Celebrul serial „Game of Thrones” a devansat, în 2014, alte două seriale celebre, „The Walking Dead”, produs de AMC, și „The Big Bang Theory”, produs de CBS, în clasamentul anual al site-ului TorrentFreak.

Unul dintre motivele pentru care acest serial a ajuns la acest record de piratare este refuzul HBO, canalul care îl difuzează, de a acorda licență rețelei Netflix, cel mai popular serviciu de streaming pentru filme și seriale.

Directorul HBO, Michael Lombardo, a afirmat într-un interviu că percepe gradul ridicat de piraterie al serialului, ca pe un compliment, în timp ce unul dintre regizori consideră că performanța la acest capitol nu este o problemă.

„Game of Thrones” este o producție fantasy cu accente medievale, realizată de HBO, care prezintă istoria bătăliei pentru Tronul de Fier din regatul fictiv, Westeros. Serialul este o producție a americanilor David Benioff și D. B. Weiss și este inspirat din cărțile seriei „Cântec de gheață și foc”, ale romancierul american George R. R. Martin.

Premiera serialului a avut loc la 17 aprilie 2011, în Statele Unite, și la 18 aprilie 2011, în Marea Britanie. Serialul a ajuns la sezonul 6, producătorii anunțând în total 7 sezoane, în timp ce HBO ar dori un sezon 8 opțional. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata