Cel mai prolific textier Bollywood

27

Sameer Anjaan a fost recunoscut oficial de Guinness World Records ca fiind cel mai prolific textier Bollywood, compunând un număr incredibil de cântece diferite, respectiv 3.524, cu începere de la 15 decembrie 2015.

Certificatul i-a fost înmânat în timpul unei ceremonii care a avut loc recent la Mumbai, India, potrivit www.guinnessworldrecords.com.

Cariera lui Sameer a început în 1983, când primul său cântec a apărut în filmul „Bekhabar”. De atunci, a apărut în 650 de filme Bollywood şi a fost nominalizat pentru o mulţime de premii prestigioase.

Sameer s-a născut în 1958 în Banaras, India, şi este fiul textierul Anjaan (Lalji Pandey), dar, în ciuda faptului că provenea dintr-o familie de muzicieni, acesta a lucrat ceva timp la Banca Centrală a Indiei, înainte de realiza că are potenţial pentru a fi un muzician de succes.

Prima melodie înregistrată a fost „Maar Ke Kataaree Mar Jaib”, pentru filmul Bairi Saawan (1984), realizat de Suresh Wadkar şi Preeti Sagar.

Sameer Anjaan scrie cântecele sale în limba Hindi, dar, spre deosebire de alţi textieri Bollywood, este cunoscut pentru utilizarea unui vocabular pe care cântăreţi şi ascultătorii îl pot înţelege mai uşor.

În 1991 a primit primul său premiu, Filmfare, pentru piesa „Nazar Ke Saamne”. A primit apoi alte două premii, în 1993 şi 1994, pentru piesele „Teri Umeed Tera Intezaar” din filmul „Deewana” şi „Ghunghat Ki Aad” din „Hum Hain Pyaar Ke Rahi”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: youtube.com


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News