Cel mai scump brad decorat de Crăciun din lume

Cel mai scump brad decorat de Crăciun a fost evaluat la suma de 11.026.900 dolari americani, respectiv 6.975.880 lire sterline.

A fost expus în Hotelul Emirates Palace din Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite, la data de 16 decembrie 2010, zi în care a fost inclus și în celebra Guinness World Records.

Valoarea a fost dată de ornamentele agățate în crengile bradului, care constau în globuri de argint și aur, dar mai ales în bijuterii precum brățări, coliere și ceasuri de mână. Acestea au fost puse la dispoziție de Galeria Style.

Managerul general al hotelului, Hans Olbertz, a explicat că valoarea bradului în sine, care măsura 12 metri în înălțime, era de ”numai” 10.000 dolari, restul sumei fiind dată de podoabele sale.

Un alt brad de Crăciun, remarcabil prin prisma costului său, a fost cel realizat de bijutierul japonez Ginza Tanaka în colaborare cu Walt Disney Japonia. Măsurând 2,4 metri înălțime, ”arborele” a fost realizat din aproximativ 18 kilograme de aur, din care au fost create diferite personaje ale celebrelor filme de desene animate. Prețul bradului de aur a fost de 4.2 milioane de dolari americani, acesta fiind expus, în decembrie 2012, în cadrul magazinului Ginza Tanaka din Tokyo. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata