Cel mai scump caviar

7

Cel mai scump caviar, considerat şi cel mai scump dintre alimentele din lume, se numeşte „Almas”, potrivit www.guinnessworldrecords.com, şi provine de la un peşte iranian numit Beluga. „Almas” este produs din ouă ce provin de la un nisetru albinos, o specie rară cu vârsta cuprinsă între 60-100 de ani, care înoată în sudul Mării Caspice, unde se pare că ar exista mai puţină poluare.

Caviarul „Almas” are o culoare alb-gălbuie, uneori culoarea chihlimbarului, alteori o culoare mai deschisă, asemănătoare culorii diamantelor. Cu cât culoarea este mai deschisă, cu atât peştele de la care s-au extras ouăle este mai bătrân, iar gustul caviarului este mai elegant şi mai deosebit.

Caviarul „Almas” este foarte rar şi scump şi este ambalat în cutii de aur de 24 K, iar „aurul său negru” are preţul pe 1 kg de aproximativ 34.500 de dolari. Preţul variază în funcţie de calitatea caviarului, vârsta peştilor care au depus ouăle etc.

În mod tradiţional, nu se folosesc tacâmuri pentru consumul caviarului, acesta fiind servit direct cu mâna, fiind cuprins între degetul arătător şi degetul mare. Ouăle sunt încet rostogolite în toată cavitatea bucală şi sparte, apoi, pentru a savura aroma. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)  Foto: almascaviar.com


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News