Chinezii vor să creeze un tren de mare viteză care să preia pasagerii din mers

Un tren de mare viteză care să nu oprească în staţii şi în care pasagerii să urce şi să coboare din mers – acesta este un nou proiect inedit la care lucrează inginerii chinezi, informează cotidianul rus Utro.

Astăzi, pentru oprire şi creşterea în viteză a trenului se pierde foarte mult timp, ceea ce influenţează, fără îndoială, viteza medie de deplasare a trenului. Experţii chinezi analizează cu toată seriozitatea această problemă, aducând în sprijinul ideii lor următorul exemplu: Beijing şi Guangzhou se află la o distanţă de 2.475 de kilometri, pe această distanţă existând 30 de staţii. În situaţia în care pentru fiecare oprire sunt necesare câte 5 minute, durata călătoriei Beijing-Guangzhou se majorează cu 2,5 ore.

Anul trecut, chinezii au mai uimit lumea cu inedita propunere de a călători cu avionul stând în picioare, iar acum ei încearcă să găsească o metodă care să le permită pasagerilor să urce şi să coboare din mers. Ideea este una simplă: în gări, pasagerii vor aştepta trenul pe o platformă specială care se va mişca în paralel cu traseul principal şi se va ‘agăţa’ de garnitura în mers.
Astfel, în raport cu platforma trenul va părea că stă pe loc, dar în raport cu pământul – se va mişca. Pasagerii vor intra şi vor ieşi din tren, după care platforma se va ‘desprinde’ de garnitură, trenul va pleca mai departe, iar peronul va reveni în gară.

Citește și
1 Comentariu
  1. Lorenzo spune

    Saracii de ei.Au luat-o razna de cand li s-a urcat la cap ca sunt o economie tare.Dar viata oamenilor ca este pusa in pericol, asta nu conteaza?Or fi ei tari in tehnologii insa metalul este metal.Se mai si rupe din cand in cand.Dar la ce populatie are China ca mor cateva sute sau mii pe an, nu se cunoaste.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata