Ciclonul Tauktae: India, chinuită de Covid, se confruntă si cu furtuna

Gujarat, statul vestic al Indiei, este pregătit pentru ciclonul Tauktae, raportat a fi cea mai puternică furtună care a lovit regiunea din 1998.

Cel puțin șase au fost uciși și mii de evacuați în ultimele două zile, pe fondul ploilor abundente care au însoțit furtuna.

Departamentul meteorologic a declarat că furtuna s-a intensificat acum într-o „furtună ciclonică extrem de severă”.

Ciclonul vine pe fondul unui al doilea val Covid devastator care a copleșit sistemul de sănătate al Indiei.

Furtuna se așteaptă să aterizeze în Gujarat luni seara cu viteze ale vântului de până la 160 km / h.

Atât Gujarat, cât și statul său vecin, Maharashtra, sunt în alertă maximă pe fondul prognozelor de ploi abundente și vânt.

Cazurile de coronavirus sunt în declin în ambele state, dar se recuperează în continuare din efectele unui al doilea val devastator de infecții.

Peste 150.000 de persoane din zonele joase ale statului au fost deja mutate la adăposturi, provocând temerile unor posibile noi focare în săptămânile următoare. Și guvernul federal a ordonat, de asemenea, oprirea vaccinării în mai multe orașe de coastă despre care se crede că sunt expuse riscului.

Furtuna se adaugă, de asemenea, provocării cu care se confruntă spitalele și centrele Covid din India – capitala Maharashtra, Mumbai, de exemplu, care se află pe coastă și în stare de alertă maximă, a mutat deja 580 de pacienți Covid pozitivi din centre dedicate în spitale civile, ca măsură de precauție.

De asemenea, orașul a declarat că aeroportul său va fi închis între orele 11:00 și 16:00, ora locală.

Oficialii au sfătuit oamenii să rămână în interior – anticipează drumuri inundate, liniile electrice deterioriate și copaci prăbușiți din cauza ploilor abundente și a vânturilor puternice.

Mii de bărci de pescuit de pe coasta ambelor state s-au întors în port și sute de nave comerciale au fost rugate să-și modifice traiectoria.

Echipele Forței Naționale de Răspuns la Dezastre (NDRF) au fost desfășurate în ambele state.

Ploile provocate de furtună au ucis șase persoane în Kerala, Karnataka și Goa în weekend, în timp ce se deplasa de-a lungul coastei de vest a țării. Casele au fost distruse, iar electricitatea a fost întreruptă în mai multe districte din aceste state.

Sursa: BBC
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata