Cinci persoane rănite în timpul cursei cu tauri din prima zi a Sărbătorilor San Fermin din Pamplona

Cinci persoane au fost rănite luni, în timpul primei curse cu tauri a Sărbătorilor San Fermin din orașul spaniol Pamplona, informează agențiile internaționale de presă.

Un bărbat în vârstă de 52 de ani a suferit răni abdominale după ce a fost luat în coarne de un taur, iar alți patru au suferit contuzii.

Festivalul de nouă zile, devenit faimos în întreaga lume datorită romanului ‘Fiesta’ publicat în 1926 de Ernest Hemingway este dedicat patronului spiritual al provinciei Navarra. Se așteaptă ca anul acesta să atragă aproape 1 milion de vizitatori, scrie DPA.

În fiecare dimineață a festivalului, sute de participanți, înarmați doar cu ziare împăturite, fug în fața unor tauri de 500 de kilograme, lăsați liberi pe îngustele străzi din centrul Pamplonei, pe un traseu care se termină în arena unde seara au loc coridele.

Edilii orașului au introdus în acest an un nou cod de conduită pentru participanți, care interzice aprinderea de pocnitori sau participarea la cursa cu tauri în stare de ebrietate.

Fiesta de San Fermin din 2014 va cuprinde 443 de evenimente programate de primăria orașului, care a alocat în acest scop un milion de euro, scrie EFE. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata