Cipru: Un avion de pasageri deturnat a aterizat pe aeroportul din Larnaca

Un avion de pasageri al companiei Egyptair care a fost deturnat deasupra spaţiului aerian al Ciprului a aterizat marţi dimineaţă, 29 martie, la orele 08:50, într-o zonă specială, izolată, a aeroportului din Larnaca, transmite presa internaţională.

Avionul, care efectua o cursă pe ruta Alexandria-Cairo, a fost deturnat deasupra Ciprului, au declarat surse din poliţie şi din Ministerul Aviaţiei Civile. Reuters a transmis iniţial că la bordul avionului se aflau 80 sau 81 de oameni, iar unul dintre ei se credea că ar fi fost înarmat. AFP relatează că avionul transportă 55 de pasageri şi şapte membri ai echipajului.

Nici în legătură cu tipul avionului lucrurile nu sunt clare. În timp ce unele surse citate de Reuters susţin că avionul este de tip Airbus 320, AFP scrie că ar fi vorba de un Boeing 737-800. Tot AFP mai scrie că ‘piraţii aerului’ nu au formulat revendicări şi că la aeroport a fost trimisă o celulă de criză.

Este pentru a doua oară în ultimii 30 de ani când pe aeroportul din Larnaca aterizează un avion deturnat. În 1988, un avion din Kuweit cu 55 de persoane la bord a aterizat la Larnaca la câteva ore după ce decolase de pe un aeroport din Iran, transmite In-Cyprus.com.

‘Suntem nerăbdători să aflăm mai multe’, a scris pe contul său de Twitter fostul comisar european Androulla Vassiliou.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata