Circa 100 de tancuri ruseşti au intrat în numai trei zile în Ucraina

Aproximativ 100 de tancuri rusești au intrat în decurs de trei zile, din 15 până pe 17 noiembrie inclusiv, pe teritoriul Ucrainei, iar concentrări de forțe combatante și echipamente militare ruse se înregistrează în direcțiile Donețk, Debalțevo și Lugansk, a declarat marți Evgheni Perebiinis, un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe ucrainean, citat de agenția de presă Interfax-Ukraina.

Potrivit acestuia, câteva convoaie cu echipamente militare, inclusiv tunuri, tancuri și lansatoare multiple de rachete au trecut din Rusia pe teritoriul Ucrainei prin punctele de graniță de la Izvarino și Novoazovsk, controlate de rebeli. De asemenea, la Ilovaisk a sosit un tren cu 12 vagoane de muniții.

În plus, în localitatea Kamâșnoe din regiunea Lugansk a fost detectată o acumulare de forțe în număr de peste 3.000 de combatanți, precum și un număr mare de tunuri și mortiere, a indicat purtătorul de cuvânt citat, adăugând că autoritățile de la Kiev informează cu regularitate țările occidentale cu privire la infiltrările de echipamente și combatanți din Rusia.

Moscova și-a pierdut încrederea din partea comunității internaționale, încăpățânându-se să nege evidențele, a mai spus el.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, declarase anterior că Rusia continuă să-și crească prezența militară atât în Ucraina, cât și la graniță, încălcând astfel acordurile de la Minsk privind încetarea focului în partea de est a Ucrainei.

‘Noi vedem mișcări de militari, de echipamente, tancuri, artilerie, sistemelor de apărare antiaeriană’, a declarat marți Jens Stoltenberg, acuzând Rusia de destabilizarea situației din estul Ucrainei. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata