Cisiordania, în doliu şi în grevă împotriva ofensivei israeliene din Fâşia Gaza

Cisiordania ocupată era paralizată luni de o grevă generală ca reacție la bombardamentele israeliene violente din Fâșia Gaza de duminică, soldate cu cel puțin 140 de morți, dintre care peste 70 numai în cartierul Shajaya din orașul Gaza, relatează AFP.

Apelul la grevă a fost lansat de sindicate și de mai multe mișcări islamiste, înainte de a obține și sprijinul Organizației pentru Eliberarea Palestinei (OEP), mișcarea președintelui Mahmoud Abbas, care a făcut apel la manifestații pe întregul teritoriu după ora 18.00 GMT.

În întreaga Cisiordanie, magazinele, piețele și clădirile publice au rămas închise, în semn de solidaritate cu locuitorii din Fâșia Gaza, care a cunoscut duminică cea mai sângeroasă zi de la declanșarea ofensivei israeliene împotriva enclavei palestiniene.

În cursul nopții de duminică spre luni, circa 4.000 de persoane au manifestat la Ramallah. O altă adunare a avut loc la Nablus.

Situația în Cisiordania a fost calmă de la declanșarea ofensivei israeliene împotriva Fâșiei Gaza, soldată până în prezent cu peste 500 de morți, dintre care majoritatea civili, inclusiv aproape 100 de copii, și circa 3.150 de răniți, potrivit Reuters și DPA. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata