Commerzbank AG şi-a vândut participaţia majoritară deţinută la Privatinvest Bank

A doua mare banca din Germania, Commerzbank AG, a anuntat marti (27 octombrie 2009) vânzarea participatiei sale de 74% detinuta la Privatinvest Bank din Austria bancii Zuercher Kantonalbank, transmite AP.

Termenii tranzactiei nu au fost dati publicitatii si urmeaza sa fie analizati de autoritatile de reglementare. Decizia de vânzare a Privatinvest Bank face parte din strategia Commerzbank de a se concentra pe sectorul de administrare a averii, dupa achizitionarea bancii germane Dresdner Bank. Actiunile Commerzbank au scazut marti cu 5,8%, la 7,37 euro, la bursa de la Frankfurt.

Commerzbank AG a raportat in trimestrul doi din 2009 pierderi de 746 milioane de euro (1,1 miliarde de dolari), comparativ cu un profit de 817 milioane de euro in trimestrul doi din 2008. Banca germana a apreciat ca rezultatele au fost afectate de scaderea afacerilor in Europa Centrala si de Est si de provizioanele mai ridicate la unele divizii ale Commerzbank. În prima jumatate a anului, veniturile diviziilor Commerzbank din Europa Centrala si de Est au fost afectate de provizioanele ridicate, din cauza recesiunii severe cu care se confrunta regiunea.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata