Conchita Wurst nu vrea să devină o „drag queen” bătrână

19

Cântărețul transsexual Conchita Wurst, câștigător al concursului Eurovision din acest an, se pregătește să înregistreze primul său album, după ce a încheiat un an plin de succese, însă nu exclude să renunțe la personajul său cu rochii și paiete, informează luni AFP.

„Primesc cântece din lumea întreagă. Este minunat că autorii văd în mine ceva suficient de interesant pentru a-mi trimite propriile lor creații”, a declarat diva cu barbă, care va înregistra noul album în studio în ianuarie și februarie.

Culoarea muzicală a viitorului album nu este încă definită, dar artista ar vrea să renunțe la stilul sclipitor, tip „James Bond” — potrivit propriilor declarații — al cântecului ‘Rise like a Phoenix, primul său succes devenit disc de platină.

Conchita Wurst va participa de asemenea la organizarea viitorului concurs Eurovision, programat pentru 23 mai la Viena.

Pentru artista de 26 de ani ieșită brusc din anonimat, 2015 ar trebui să fie anul confirmării. Tom Neuwirth — pe numele său adevărat — este conștient că pentru majoritatea câștigătorilor edițiilor precedente succesul a fost un foc de paie.

Conchita Wurst a devenit, mai mult decât și-ar fi dorit, port-drapelul campaniei pentru drepturile homosexualilor și transsexualilor. „Voi fi Conchita cât timp va fi amuzant”, a spus tânărul austriac, care a promis să renunțe la rochiile cu paiete și la peruca cu păr lung și negru pentru a nu deveni o „drag queen” bătrână. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata