Consumul excesiv de alcool provoacă pagube de 249 de miliarde de dolari economiei SUA

Consumul de alcool în exces costa SUA aproximativ 249 de miliarde de dolari în 2010, sau 2,05 dolari pentru fiecare băutură, în creștere semnificativă față de 223,5 miliarde de dolari, sau 1,90 dolari per băutură, în 2006, potrivit unui studiu recent al Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (Centers for Disease Control and Prevention – CDC), transmite CNBC.

Costurile pentru economie provin în parte în principal din reducerea productivității la locul de muncă — 179 de miliarde de dolari, la care se adaugă costurile pentru tratarea problemelor de sănătate provocate de consumul excesiv de alcool — 28 de miliarde de dolari, precum și infracțiuni — 25 de miliarde de dolari, și accidente rutiere, 13 miliarde de dolari.

Aproximativ 88.000 de americani mor anual din cauza unor răni provocate de alcool, incluzând aici 10% din decesele înregistrate în rândul persoanelor cu vârsta între 20 și 64 de ani.

‘Creșterea costurilor asociate cu consumul de alcool în exces între 2006 și 2010 este o sursă de îngrijorare, în special având în vedere recesiunea economică severă care a avut loc în acea perioadă’, a declarat Robert Brewer, responsabil cu programul pentru alcool de la CDC.

Agenția federală nu a oferit, însă, cifre pentru ultimii patru ani.

Costurile pentru 2010 au fost estimate pe baza modificărilor înregistrate după 2006 cu privire la frecvența problemelor legate de alcool și a costurilor pentru remedierea acestor probleme. Cu toate acestea, cercetătorii susțin că studiul CDC subestimează costurile provocate de consumul de alcool excesiv, deoarece, de multe ori, informațiile cu privire la alcool nu sunt raportate sau nu sunt disponibile.

Consumul de alcool în exces costa, în medie, 3,5 miliarde de dolari fiecare stat federal în 2010, aceste costuri variind între 488 milioane de dolari în Dakota de Nord până la 35 de miliarde de dolari în cazul Californiei. În ceea ce privește costurile per capita, Washington DC se situează pe primul loc, cu 1.526 de dolari, comparativ cu media națională de 807 dolari. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata