Conţinutul unei sticle de bere vechi de 120 de ani, găsită în mare, încă bun de băut

23

O sticlă de bere aproape la fel de veche ca și Canada descoperită toamna trecută în golful Halifax (estul țării) conține bere ce poate fi încă băută, a anunțat joi un cercetător care a gustat conținutul. Sticla aparținând braseriei ‘Alexander Keith’, aproape plină, a fost recuperată de scafandri în adâncul Atlanticului în noiembrie anul trecut, informează AFP.

„Pentru a determina vechimea sticlei am făcut teste asupra structurii sale și ne-am bzat pe înscrierile de pe dop„, a declarat pentru AFP profesorul Andrew MacIntosh, care a condus cercetările la universitatea Dalhousie din Halifax.

Testele au indicat că pH lichidului era încă scăzut și conține alcool care nu este toxic, a declarat el.

„Berea nu era bună la gust dar este o oportunitate care se prezintă o dată în viață”, a spus MacIntosh, care este specialist în fermentație și care a gustat din băutură.

„Avea gust de sulf. Și se simțea un miros de ars și un iz de lemn de butoi. Pe cerul gurii, rămânea un gust de mentă ce putea proveni de la azot dar și un gust sărat și puțin amărui”, a precizat specialistul. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News