Coreea de Nord: Familia lui Jang Song-Thaek, executat în decembrie, a avut aceeaşi soartă

Toţi membrii familiei unchiului liderului nord-coreean Kim Jong-Un, Jang Song-Thaek, cel care a fost executat în luna decembrie, au fost executaţi la rândul lor, a anunţat duminică agenţia sud-coreeană de presă Yonhap citând mai multe surse, relatează RIA Novosti.

‘La ordinul liderului suprem al Coreii de Nord, Kim Jong-Un, toţi membrii familiei lui Jang Song-Thaek, inclusiv copii, au fost ucişi’ după ce au fost convocaţi la începutul lunii decembrie la Phenian, afirmă o sursă neprecizată citată de agenţia sud-coreeană .

Conform unei alte surse, unii dintre aceştia ar fi fost împuşcaţi în faţa vecinilor. Cei care aveau la rândul lor legături de rudenie cu persoanele executate ar fi fost trimişi în lagăre de muncă din zone izolate ale ţării.

Pe data de 13 decembrie, agenţia oficială de presă nord-coreeană KCNA a anunţat că generalul Jang Song-Thaek, unchiul lui Kim Jong-Un şi considerat ”numărul doi” în ierarhia regimului comunist de la Phenian, a fost executat după ce a fost condamnat la moarte de un tribunal militar, fiind acuzat de trădare şi că ar fi pus la cale o lovitură de stat militară. Potrivit presei sud-coreene, odată cu el au fost executaţi alţi şapte responsabili de rang înalt. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata