Coreea de Sud: 86.000 de persoane blocate de zăpadă pe o insulă

Aproape 90.000 de persoane erau blocate luni dimineaţă, 25 ianuarie,  pe insula turistică sud-coreeană Jeju, al cărei aeroport este închis din cauza celor mai importante căderi de zăpadă din ultimele trei decenii, transmite AFP.

Cunoscută ca „Hawaii coreean” pentru plajele sale și clima în general foarte blândă, insula a fost lovită puternic la sfârșitul săptămânii trecute de valul de frig care s-a abătut asupra Coreii de Sud. La Jeju, mercurul termometrelor a coborât la—6,1 grade Celsius.

Ministerul sud-coreean al Transporturilor a anunţat că aeroportul internaţional de pe insulă va rămâne închis luni, cel puţin până la orele 20.00 (11.00 GMT), din cauza vântului puternic și căderilor de zăpadă care au început sâmbătă.

În ultimele trei zile au fost anulate circa 1.100 de zboruri, fapt ce a împiedicat 86.000 de persoane să părăsească insula, a precizat un responsabil din cadrul ministerului.

Mii dintre acestea s-au văzut obligate să își petreacă noaptea întinse pe bucăţi pe carton pe pardoseala aeroportului, învelite în pături.

Cu toate că a fost ferit de căderile de zăpadă, Seulul a înregistrat duminică ziua cea mai rece din ultimii 15 ani, cu—18 grade Celsius.

Agenţia sud-coreeană de meteorologie a emis sâmbătă pentru prima dată în cinci ani o atenţionare de ger puternic în capitală. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata