Coreea de Sud dezvăluie un plan de 43 miliarde de dolari pentru cel mai mare parc eolian pe apă din lume

Coreea de Sud a dezvăluit un plan de 48,5 trilioane de won (43,2 miliarde de dolari) pentru a construi cea mai mare centrală eoliană din lume până în 2030, ca parte a eforturilor de a încuraja o recuperare ecologică de la pandemia COVID-19.

Proiectul este o componentă majoră a Green New Deal a președintelui Moon Jae-in, inițiat anul trecut pentru a reduce dependența de combustibilii fosili în a patra economie din Asia și pentru a o face neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2050.

Moon a participat la o ceremonie de semnare pentru fabrică în orașul Sinan din sud-vestul coastei, care va avea o capacitate maximă de 8,2 gigawatti.

„Cu acest proiect, accelerăm tranziția energetică ecologică și ne îndreptăm mai puternic către neutralitatea carbonului”, a spus Moon la eveniment.

Au participat și companii de utilități și inginerie, inclusiv Korea Electric Power Corp, SK E&S, Hanwha Engineering & Construction Corp, Doosan Heavy Industries & Construction Co., CS Wind Corp și Samkang M&T Co.

Companiile vor furniza 47,6 trilioane din finanțarea necesară, iar guvernul restul de 0,9 trilioane, a declarat Blue House, biroul Moon.

Acesta a declarat că proiectul va oferi până la 5.600 de locuri de muncă și va contribui la atingerea unui obiectiv de creștere a capacității eoliene a țării la 16,5 GW până în 2030 de la 1,67 GW acum.
Previzualul 8,2 GW se ridică la energia produsă de șase reactoare nucleare sau la efectele plantării a 71 de milioane de pini, au spus oficialii.

Până în prezent, cel mai mare parc eolian pe apă din lume este Hornsea 1 din Marea Britanie, care are o capacitate de 1,12 GW.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata