Coreea de Sud: Elevii salvaţi din naufragiul feribotului Sewol revin la şcoală

Elevii sud-coreeni, salvați din naufragiul feribotului Sewol, la 16 aprilie, în apropierea coastei meridionale a Coreii de Sud, au revenit miercuri la școală, dar fără cei 240 de colegi ai lor morți în această catastrofă.

Feribotul transporta 476 de persoane, majoritatea fiind liceeni care mergeau în excursie școlară la Jeju, unul dintre cele mai frecventate locuri turistice din Coreea de Sud și supranumit deseori ‘Hawaii sud-coreean’.

În urma naufragiului au murit 300 de persoane, 240 dintre acestea fiind elevi ai liceului Danwon din Ansan (lângă Seul), iar 10 profesori care îi însoțeau. Directorul-adjunct, care a supraviețuit naufragiului, s-a spânzurat trei zile mai târziu, pe o insulă din apropierea locului tragediei.

Miercuri dimineața, la peste două luni de la naufragiu, 74 de liceeni au revenit la școală, încercând ‘să-și reia viața cotidiană normală, chiar dacă ei și-au pierdut prietenii și profesorii’, după cum au subliniat părinții lor într-un comunicat comun.

Conform investigațiilor preliminare, o schimbare bruscă de direcție ar fi fost cauza scufundării feribotului Sewol. Nava a efectuat un viraj brusc de 15 grade, manevră care a dus la înclinarea ei urmată de răsturnarea pe o parte. Echipajul nu a reușit să-l readucă în poziția corectă pentru că vasul era încărcat peste capacitatea maximă admisă. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata