Crăciun tradiţional în comunitatea românească din Melbourne, Australia

22

Departe de casă, românii din Australia încearcă să își găsească echilibrul între viața trepidantă și solicitantă de peste mări și țări și tradițiile de acasă.

De Crăciun, într-o atmosferă de petrecere, câteva sute de persoane au petrecut o seară autentic românească cu muzică, dans și bucate tradiționale.

Desigur, nu au lipsit sarmalele, jumările, friptura de porc și vinul românesc. Din țară le-au adus gânduri bune artiștii Cristina Voicu, Titi Almașan, Bombonel Cotoc și Florin Luca.

Evenimentul a fost posibil cu sprijinul consulului onorific al României în Australia, Nicolae Cojocaru, al preotului paroh Marian Dincă, îndrumător al Parohiei Ortodoxe Române din comunitatea românească — Dandenong, statul Victoria, Australia, Asociația Cultural Românească Unirea Melbourne precum și alți reprezentați importanți ai diasporei române din Australia.

În comunitatea românească din Melbourne trăiesc aproximativ 20.000 de persoane, iar numărul total estimat de români sau cetățeni australieni cu origini românești este de 200.000. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto; Agerpres


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News