Criticul închis de la Kremlin, Alexei Navalny, „mai mult sau mai puțin” recuperat după greva foamei

Criticul de la Kremlin, Alexei Navalny, și-a revenit „mai mult sau mai puțin” din punct de vedere al sănătății, în urma unei greve a foamei și are posibilitatea de a comunica cu familia sa, a declarat joi șeful Serviciului Penitenciar Federal al Rusiei.

Navalny, cel mai de seamă critic intern al președintelui Vladimir Putin, execută o pedeapsă de 2-1 / 2 ani de închisoare pentru încălcări ale condiționării despre care spune că au fost depășite.

„Pot spune că și-a recuperat mai mult sau mai puțin sănătatea”, a spus agenția de știri TASS pe Alexander Kalashnikov, șeful Serviciului Federal al Penitenciarelor. „El cântărește deja 82 kg. El mănâncă normal și are posibilitatea de a comunica cu familia sa.”

Politicianul de opoziție, în vârstă de 44 de ani, a declarat greva foamei la sfârșitul lunii martie pentru a cere îngrijiri medicale mai bune în închisoare după ce a suferit dureri acute de picior și spate.
Starea sa de sănătate deteriorată i-a determinat pe aliați să-i cheme pe susținătorii săi să iasă în stradă pentru a cere să primească îngrijiri adecvate, dar participarea la aceste mitinguri a fost mai modestă decât se aștepta.

Navalny, care anul trecut a supraviețuit ceea ce medicii germani spuneau că este o otrăvire, și-a oprit greva foamei luna trecută, după ce a primit îngrijiri medicale mai bune.

Ivan Jdanov, unul dintre cei mai apropiați aliați ai lui Navalny, a declarat joi că starea de sănătate a lui Navalny este, în general, satisfăcătoare.

În ultimele săptămâni, Rusia a decis să scoată în afara legii fundația anticorupție Navalny și grupurile de campanie regionale ca extremiste.
Cazul i-a determinat pe aliații lui Navalny să-și suspende o mare parte din activitate.

Dacă fundația și grupurile de campanie ale Navalny sunt declarate formal extremiste, autoritățile vor câștiga puterea de a închide activiștii și de a le îngheța conturile bancare. Următoarea ședință de judecată în caz este stabilită pentru 9 iunie.

Aliații lui Navalny spun că acuzațiile extremismului sunt o încercare de a împiedica opoziția lor politică față de partidul de guvernământ Rusia Unită înainte de alegerile parlamentare din septembrie.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata