Culorile pastelate sunt la modă pentru femei în acest an

35

Culorile pastelate sunt în trend în moda europeană feminină în acest an, cu o tentă marcat culinară, designerii având ca surse serioase de inspirație alimente și băuturi precum șerbetul, vinul și curry.

 „Creatorilor de modă le place să lucreze cu poveștile culorilor”, spune designerul Robert Herzog de la școala de modă din Stuttgart, citat de agenția DPA. În acest an, ei par să fi decis cum să le folosească.

Alături de curry și portocaliu strălucitor, sunt la modă și nuanțele pământii, cea mai populară fiind roșu-brun, inspirată din culoarea vinului dulce Marsala din Italia. Marsala a fost declarată ‘Culoarea Anului 2015’ de compania Pantone, ce stabilește standardele în culoare, și a devenit vizibilă în multe lanțuri de magazine din Europa, precum Zara.

Designerii au ‘descoperit’, de asemenea, culorile mai deschise, pe care Herzog le compară cu un ‘magazin de înghețată’. Acestea includ tonuri de șerbet, cum ar fi trandafiriu, gri/lila și galben pal. Ducesa de Cambridge purta o fustă cu flori galben pal când a prezentat-o pentru prima dată în public pe fetița ei nou-născută, Prințesa Charlotte, remintește DPA.

„Tonurile pastelate sunt foarte importante în acest an”, confirmă Karin Veit, director de creație la casa de modă Marc Cain. Nuanțele fistic sau trandafiriu spun „o poveste de blândețe și feminitate plăcută”, argumentează Veit, conform căreia, ‘sunt pe val’ imprimeurile florale și cele reprezentând animale, dungile și bulinele.

Bărbații sunt mai puțin colorați în acest an.

„Culorile (pentru ei) au rămas într-o paletă de negru și alb, cu unele nuanțe de gri și un dram de roșu aprins”, conform casei de modă Hugo Boss. „Bărbații au devenit un pic mai sobri”, spune Herzog. Ei au tendința să cumpere haine pentru ocazii și este mai puțin probabil să urmeze tendințele de culoare. Și la fel ca pentru bărbați, negrul, albul și griul sunt, de asemenea, la modă și pentru femei în acest an.

Dar dacă niciuna dintre tendințele de culoare din acest an nu se potrivește cu stilul propriu, avantajul este că, „în principiu, moda înseamnă întotdeauna a fi personal”, liniștește Herzog. „Trebuie să vă placă ceea ce purtați și atunci vi se va potrivi orice”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto:moldiva.md


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News