Curs de antreprenoriat rural în Irlanda cu participarea unor parteneri din România

Institutul de Tehnologie din Athlone, Irlanda (Athlone Institute of Technology – AIT) a lansat un curs de antreprenoriat rural de tipul ‘Train the trainer’ (‘Formarea formatorului’) în cadrul unei reuniuni internaţionale a Reţelei de Formare Internaţională pentru Turismul Rural din Athlone (Rural Tourism International Training Network in Athlone), o iniţiativă care include parteneri din Bulgaria, Germania, Olanda şi România, relatează publicaţia irlandeză Westmeath Independent.

La baza iniţiativei a stat o echipă de parteneri, care a inclus AIT şi Cavan-Monaghan Leader din Irlanda, precum şi instituţii la nivel terţiar şi organizaţii pentru dezvoltare rurală din întreaga Europă. Proiectul este susţinut de programul de parteneriat Leonardo da Vinci şi include parteneri din Bulgaria, Germania, Olanda şi România.

Modulul lansat oferă pregătire profesională ce include competenţe de antreprenoriat rural şi stabileşte orientări clare privind competenţele unui formator eficient de antreprenori rurali.
‘Într-un moment în care auzim atât de mult despre provocările cu care se confruntă comunităţile noastre rurale, avem aici o iniţiativă care adoptă o atitudine pozitivă din partea antreprenorilor rurali şi în special a celor care operează în sectorul turismului’, a declarat profesorul Ciarán Catháin, preşedintele AIT.

Potrivit acestuia, „la baza acestui modul ‘formarea formatorului’ stă o recunoaştere a nevoii antreprenorilor rurali de programe scurte şi concentrate de formare pentru a dezvolta cunoştinţele, capacităţile şi competenţele personalului lor.
Prin instruirea antreprenorilor rurali să-şi înveţe propriile comunităţi locale, cursul face apel la un model puternic de învăţare de la om la om’. John Toland, coordonator de proiect la Cavan-Monaghan Leader, a subliniat că implicarea în acest proiect a programului Leonardo da Vinci a fost vitală.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata