Cutia de carton, refugiu anti-stres pentru pisici

Pisicilor le place foarte mult să se refugieze în cutii de carton, comportament care răspunde mai multor necesități. O echipă de veterinari olandezi de la Universitatea din Utrecht a demonstrat recent că aceste cutii acționează în mod benefic asupra stării mentale a pisicilor, relatează marți passionsante.be.

Medicii au efectuat un experiment la un adăpost de animale pe un grup de nou veniți. Jumătate din cuști aveau înăuntru câte o cutie de carton.

Pisicile plasate în astfel de cuști s-au obișnuit mai repede cu noul mediu, prezentau mai puține semne de stres și legau cu mai multă convingere relații cu îngrijitorii și vizitatorii.

Unul dintre veterinari a explicat că faptul că se pot ascunde în cutii constituie o strategie de adaptare la factorii de stres, la fel ca posibilitatea de a se ascunde în tufișuri, în natură. Cutia de carton reprezintă și un adăpost ideal pentru menținerea temperaturii corporale a pisicii într-un interval optim (30-36 de grade Celsius) și, în plus, constituie un excelent punct de observație fiindcă felina se simte în siguranță (ascunsă), nepierzând nimic din ceea ce se întâmplă în jur — arată alte studii. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata